keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Sitruunajuustokakku

Pohja:

1pkt täytettyjä kaurakeksejä


Täyte:

2dl kuohukermaa
2prk sitruunatuorejuustoa
6 liivatelehteä
2rkl sokeria
0,5dl sitruunan mehua
1 sitruunan kuori

Kiille:

0.5dl limen mehua
2dl vettä
2rkl sokeria
3 liivatelehteä



Murskaa keksit ja painele irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.
Laita jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen.



Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Lisää kerman joukkoon sokeri ja sitruunan kuori ja vatkaa vaahdoksi.
Lisää tuorejuusto vaahdon sekaan ja sekoita ne hyvin yhteen.
Kiehauta sitruunan mehu kattilassa, lisää lionneet liivatteet ja sekoita hyvin.
Kaada liivateseos muun täytteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.



Tee kiille kun täyte on jähmettynyt kunnolla.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Kiehauta vesi, limen mehu ja sokeri kattilassa.
Lisää lionneet liivatteet ja sekoita hyvin.
Anna jäähtyä vähän aikaa.
Kaada hitaasti täytteen päälle ja anna jähmettyä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti