maanantai 18. maaliskuuta 2013

Eclair

Tein lauantaina (ja tänään) Eclair-leivoksia syöttöpossulle.
Syöttöpossu on mystinen olento joka tykkää hyvästä ruuasta kaikissa muodoissa (eli siis mies jota tapailen).

Täyte
1 vanilijan tanko
4dl maitoa
4 kananmunan keltuaista
1dl sokeria
½dl maissitärkkelystä
25g voita
1½dl kermavaahtoa

Halkaise vanilijatanko ja kaavi siemenet.
Mittaa maito kattilaan ja lisää sekaan vanilijatanko ja siemenet.
Kuumenna, mutta ÄLÄ anna kiehahtaa.
Ota liedeltä ja anna maustua kannen alla 15minuuttia.
Nouki vanilijatanko pois maidon seasta.
Vatkaa sekaan keltuaiset, sokeri ja maissitärkkelys.
Kuumenna seosta kunnes se kiehahtaa. Seos paksuuntuu tässä vaiheessa hieman.
Anna jäähtyä jonkin aikaa ja lisää voi ja sekoita kunnolla.
Peitä seos kelmulla ja laita jääkaappiin.


Tuulihattutaikina
1dl maitoa
1dl vettä
1rkl sokeria
ripaus suolaa
100g voita
2dl vehnäjauhoja
4 kananmunaa

Kiehauta maito, vesi, sokeri, suola ja voi.
Lisää jauhot voimakkaasti sekoittaen, kunnes taikina irtoaa kattilasta.
Lisää kananmunat yksitellen edelleen voimakkaasti sekoittaen.
Kun seos on tasaista laita se pursotin pussiin.
Tee leivinpaperilla vuoratulle pellille taikinasta pieniä kasoja tai pötkylöitä, riippuen siitä minkä mallisia haluat.
Paista 220 asteessa 15min ja laske lämpö sen jälkeen 170 asteeseen, paista vielä 15min.
Kun tuulihatut ovat valmiit ota ne pellitä johonkin muualle jäähtymään.
Kun ne ovat jäähtyneet ne voi täyttää.
Ennen täyttöä sekoita täytteen sekaan 1½dl kermavaahtoa.

Jos haluaa Eclairit voi kuorruttaa tomusokeri-vesi seoksella tai sulatetulla suklaalla.






Syöttöpossun kommentit: 
Syöttöpossun opiskelijabudjetin surkastuttamat makunystyrät sekä treenatut vatsalihakset joutuivat heti koetukselle.

Makunystyrät räjähti, vatsalihakset revähti, syöttöpossu kaatui sohvalle ja nukahti. Tyytyväisenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti